fbpx

Resemagasinet Vagabond presenterade i går vid en digital träff där vi deltog årets resebarometer 2021 Så reste vi under coronaåret med följande ingress ”2020 blev året då utlandsresandet tvärnitade. Men det betyder inte att svenskarna stannade hemma. För samtidigt som få korsade en nationsgräns gjorde svenskarna i snitt tio fritidsresor inom landets gränser. Det visar årets upplaga av Resebarometern.”

För oss är det mycket roligt att se hur allt fler väljer att resa inom landets gränser och även året runt. Något som vi gjort före och även under pandemin, och till stor del kommer fortsätta göra även efter pandemin. Då vårt fokus är resor och äventyr året runt i Norden.

Under 2020 gjordes 29 miljoner semesterresor med minst en övernattning och 50 miljoner dagsturistresor. Det finns tyvärr inga jämförelse siffror då det är första gången man mäter Sverigeresorna i denna resebarometer. Under ett normalt år så sker stor del av resorna till Stockholm och Göteborg för att gå på nöjesparker, museer och olika evenemang. Sommaren 2020 tvärdog cityresandet. Dels på grund av rädsla för de höga smittotalen i framförallt Stockholm, men också för att såväl Gröna Lund som Liseberg var stängda.

Resandet i Sverige sker till största delen med egen bil, endast 13 % av resandet sker med tåg och att flyga inrikes sker knappt alls.

Hur kommer vi resa efter pandemin?

Tre av tio säger att man kommer fortsätta resa mer i Sverige även efter pandemin. Detta är något som kommer ställa högre krav på såväl boende- som besöksmål och även på oss resenärer. Resandet inom landet är också en viktig ekonomisk faktor för många branscher då vi enligt undersökningen spenderade 4 326 kronor på väg till resmålet och 5 507 kronor på resmålet.

Ta del av hela resebarometern här Reresebarometern så reste vi under coronaåret

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism