fbpx

Annons för Stugknuten.

Stugor och fritidshus kom till för mer än hundra år sedan och grundade sig i möjligheten att människor fick mer fritid och bättre ekonomiska förutsättningar. Historiskt sätt har det inte alltid sett ut som det gör idag. Då hyrde folk oftast in sig och bodde ihop i små hus med enskilda rum men under strikta förhållanden. Det tog många år innan det därefter utvecklades till att stugorna blev individuella. Men det fanns fortfarande inte många möjligheter till att äga sin egna stuga. Det var främst på somrarna som stugorna användes och dem var oftast placerade långt inne i skogen eller vid havets kust.

En fristad

Även idag ser vi att de allra flesta stugor är belägna antingen i skogen eller vid vattnet. Många stugor hittar vi också i fjällen nära skidorterna. Behovet att komma undan och ”fly” sin vardag är ett behov som många av oss har. Men inte alla kan eller vill åka utomlands för att få den där semesterkänslan. Att äga en stuga har inte alla heller möjlighet till och därför är det så bra när man istället kan hyra en.

En stuga har väldigt många användningsområden. Du kan hyra en stuga i fjällen och ha någonstans att vila och återhämta dig på mellan vändorna i skidbacken. En stuga i skogen är perfekt för dig som tycker om att vara nära naturen. Kanske barnen kan campa utanför stugan och ändå vara nära om det skulle börja ösregna. En stuga kan du också hyra om du har varit ute och rest och bara vill landa och ta det lugnt innan du återgår till hemmet och de vardagliga rutinerna.

Alla kan följa med

Variationen av stugor är enorm. Förutom plats kan du såklart också välja hur stor stuga du vill hyra. Du kan antingen hålla det litet och mysigt för din lilla familj, eller välja en större stuga och ha möjligheten att bjuda in vänner och släkt för att umgås och ha kul. Om du inte vill hyra en stuga under en lång period finns det också möjlighet att hyra under färre dagar. Varför inte boka en stuga för att fira speciella tillställningar? Födelsedagar, studenten eller midsommar, endast fantasin kan hindra dig.

Om du vill hyra en stuga i sommar, eller när som helst i år, finns Stugknuten. Där kan du hitta stugor i olika storlekar och former, på olika platser runt om i Sverige.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism