fbpx

Det märks att många är tillbaka från semester då det nu börjar komma fler nyheter från näringen samt sammanställning från sommaren. Mycket tyder på att det blir ett rekordår för campingnäringen då många valt att semestra på hemmaplan. Eller för att använda moderna uttryck Svemester. Ett ord som Svenska Turistföreningen (STF) lanserade förra året, som snabbt etablerade sig som begreppet för semester hemma i Sverige. Tiotusentals har med stolthet använt #svemester för att visa att de stannar i Sverige och tipsar gärna om sina favoriter i vårt avlånga land.

Att turista med cykel är en ökande trend vilket är något av allt man kan läsa i dagens nummer av Turismnytt. Men det finns mer behov av vetenskaplig forskning om hur insatser som görs för att främja cykelturismen kan mätas och följas upp. Det visar en litteratursammanställning och omvärldsanalys som forskare på VTI har gjort.

Tidningen Allt om Husvagn och Camping skriver i sitt nyhetsbrev bland annat om eldriven eldriven-husbil med 40 mils räckvidd. Spännande att följa den utvecklingen i framtiden.

Nu är det bara tre veckor kvar till en av årets stora höjdpunkter för oss som gillar husvagnar och husbilar. Det är dags för Elmia Hoppas vi ses där!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism