fbpx

I helgen har vi uppgraderat vårt garage genom att gå från garagedörrar med manuella nyckellås till elektriska garageportar.

I vintras köpte vi två stycken elektriska garageportar till vårt dubbelgarage. De har legat i garaget hela vintern och våren ända tills nu.

Inför helgens jobb har vi

  • förberett oss genom att be om hjälp av våra barn och respektive.
  • ordnat redskap för att kunna utföra jobbet.
  • förberett maten. Maten är en nog så viktig punkt på listan!

Det är lördag förmiddag och den här dagen verkar bli årets varmaste dag hittills.

Det här är vår Före-bild. Innan vi kör igång har vi fotograferat, hakat av dörrarna, lagt ut en annons och hittat en person som vill hämta dem.

Bila bort betong

Det som tar mest tid och energi är att bila bort den gamla klacken av betong med hjälp av bilningshammare. Vi är tvungna att få bort karmen till portarna hel och för att göra inkörningen mjukare när den skarpa kanten inte längre behövs.

Läs instruktionen före

Det gäller att läsa instruktionen så allt blir rätt och riktigt redan från början. Men trots noggrant läsande får vi ändå vända på vajerrullarna för att vajern ska rulla sig i spåret på rätt sätt och inte hoppa över.

Sakta, sakta når vi ett resultat

När detta är löst och alla skenor på insidan är monterade är det dags att skjuta på varje sektion av porten för sig. Dessa monteras sedan ihop och den invända fjädern spänns enligt instruktionen.

Nästan klart

Snart är båda portarna på plats och den invändiga monteringen av motor och programmering av medföljande fjärrkontroller kan påbörjas.

Efterarbete

Det blir lite sågande även invändigt för att få rätt höjd på skenan för motordriften.

Nu fungerar allt som tänkt och endast en del arbete med att gjuta vid ena portens infart samt lite städning återstår. Sedan tillkommer förstås arbetet med att spika nya lister och måla men hittills är vi mycket nöjda med resultatet!

De gamla dörrarna får en ny chans

Vi får ett mms med en bild på våra gamla dörrar. Härligt med återbruk och roligt att våra garageportar kan komma till användning!

Följ oss gärna på Instagram #villavallgatan om du vill läsa mer om vårt husrenoveringsprojekt!

1 Comment

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism