Midsommarafton på Skansen

Det hela började i julas med att vi köpte en tiger i tyg som vi gav till Sigge i julklapp och istället för presenter valde vi att bjuda på ett besök i en djurpark. Vi kom överens om att åka till Skansen och det skulle vi göra på midsommar. Ingen av oss har firat midsommar på Skansen tidigare och Håkan bokade en plats åt oss på Långholmens camping. Vi har varit och tittat på campingen vid Zinkensdamm men Långholmen har vi inte besökt tidigare.

På fredag förmiddag efter frukost gav vi oss iväg på en promenad från campingen till Gamla stan där vi skulle ta Djurgårdsfärjan till Skansen. Sigge tyckte det var lite spännande med att åka färja och efter en kort resa var vi framme på Djurgården. Vi gick förbi Gröna Lund vidare till entrén vid Skansen och där var det riktigt långa köer. Innan vi ställde oss i kö köpte vi en färgglad vindsnurra till Sigge och en flagga. När vi var innanför grindarna tog vi rulltrappan upp till Skansen. Vi letade rätt på en plats i skuggan och åt en lättlunch som avslutades med färska jordgubbar. Sedan gick jag, Johanna och Sigge och plockade blommor och jag band en midsommarkrans av prästkragar åt Sigge. På Skansen vid Tingsvallen såg vi spelemän i folkdräkt marschera in mot scenen. När detta var gjort skulle midsommarstången kläs med blommor; prästkragar och blåklint men då passade vi på att gå vidare till Lill-Skansen där vi såg getter, en jättestor bisonoxe, järv, brunbjörn, varg, berguv, lappuggla, ren, älg och vildsvin. Nu kände vi oss ganska nöjda och så gick tillbaka till Tingsvallen för att se den vackra midsommarstången innan vi tog bergbanan ner tillbaka till entrén. Efter en mjukglass tog vi färjan tillbaka till Gamla stan och en promenad tillbaka till campingen.

På kvällen grillade vi nötytterfilé och till det åt vi kroketter och sallad. När maten var uppäten dukade Johanna upp en liten överraskning.

Vi heter Håkan Söderman och Carina Ekroos och tillsammans driver vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR sedan augusti 2018. Med vår husbil reser vi främst i Sverige och övriga Norden året runt dels som rekreation och vila från vardagsliv, dels i samband med olika motionslopp. I juni 2019 var vi klara med ytterligare En Svensk Klassiker. Vi tycker även om lite annorlunda upplevelser som t ex att genomföra New York Marathon och bestiga Kebnekaise. Att resa med husbil är frihet

2 Comments

  • husbilsresorochaventyr

   Hej Nils-Åke
   Vi kan bara hålla med om det och utöka till att Skansen är ett Sverige i miniatyr. En plats som är klar värd att besöka flera gånger då man säkert missat något vid tidigare besök.
   Hoppas ni haft en härlig midsommarhelg och vi önskar er er riktigt härlig fortsatt sommar.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: