fbpx

Och där ligger guldägget! Vi tycker det är ett jättebra initiativ av Bergslagen cycling. Den här aktiviteten kan man använda i andra sammanhang som vandringar eller som en uteaktivitet med våra barnbarn.

Fredag morgon får vi syn på en äggletartävling som Bergslagen cycling anordnar så efter frukost åker vi iväg för att leta efter ägg nr 7.

Det är förhållandevis enkelt att ta sig upp till Ånnaboda och därifrån är det nerför hela vägen på grusväg dock så det gäller att ta det lite försiktigt med allt löst grus och mötande bilar. Därefter blir det landsvägskörning fram till MTB-led 9.

Vi letar noggrant överallt – bredvid leden, utanför leden, under granar, i gropar utan att hitta ägget. Till slut får vi reda på att äggets position på kartan inte stämmer utan det ligger på en helt annat plats.

Och där ligger guldägget! Vi tycker det är ett jättebra initiativ av Bergslagen cycling. Den här aktiviteten kan man använda i andra sammanhang som vandringar eller som en uteaktivitet med våra barnbarn. Vi är båda med i styrelsen för STF Närke Bergslagen och vi passar alltid på att samla tips inför kommande aktiviteter.

På tillbakavägen väljer vi en annan väg och kör in mot Gårdsjötorp. Det känns som om backen är oändligt lång innan vi kan börja åka neråt från Gårdsjötorp till Gårdsjön, mot Ånnaboda, Falkasjön och tillbaka till husbilen.

Området runt Ånnaboda och övriga Kilsbergen är välbesökt det ser vi redan när vi åker till platsen där vi tänker stå över natten. Temperaturen sjunker ner mot 0-streckigt och då är det skönt att ha husbilstäcket.

Egentligen har vi tänkt åka till Idre över påsk men under rådande omständigheter så håller vi oss i närområdet.

När vi är ute och reser hittar vi ofta spännande skyltar som ibland är övervuxna. En blå och gul kur eller vad det kan vara, en skylt i en backe som jag såg när jag egentligen skulle titta efter en fågel eller en skylt som visar vattendelaren mellan Västerhavet och Östersjön.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism