fbpx

Det känns nästan lite som att flytta hemifrån när vår husbil ska utrustas med köksredskap och köksprylar igen. Vi har valt att plocka bort en del av vad vi tidigare haft, tagit färre tallrikar och bestick t ex. Det mesta har vi tagit från köket hemma vilket är bra både för miljön och plånboken.

Det är lika gott om utrymme i den nya husbilen som de gamla. Vi har tre rejäla lådor som rymmer mycket. Den översta lådan är något lägre i höjd och där placerar vi bl a tallrikar. Vi har kompletterat med några låga plastlådor för bestick och andra småprylar

Ovanför spisen har vi ett skåp för torrvaror.

Vi kommer också att använda ett av skåpen som finns under en av sängarna till förvaring av större köksprylar eller förpackningar. Det är gott om skåp och vi tror att vi har tillräckligt med förvaring för kläder ändå. Vi börjar så här i alla fall.

Matlagning

Maten är så klart en viktig detalj när vi är ute med husbilen. Nytt för i år är att vi har börjat med att förbereda mat som behöver lång tid att bli klar t ex ris men även pasta som ju går ganska fort. Detta förbereder vi hemma och tar sedan med i förpackningar som kan förvaras i kyl eller frys.

Likadant med de rätter som ska serveras tillsammans med pasta eller ris. Visst kan man laga allt från grunden på plats men i och med att vi har förberett maten hemma går det fortare, det blir mindre disk och mindre efterarbete. Och tid över till annat!

Olika sätt att laga maten

När vi fricampar lagar vi mat på gasolspisen. Står vi med el använder vi en induktionshäll som vi köpte för några år sedan. Ytterligare alternativ är att ansluta en gasolgrill till reglage på husbilen. Ibland har vi även med oss ved och en trefot med galler och ett spritkök.

Gasolgrill, induktionshäll, trefot, spritkök är inte särskilt utrymmeskrävande vilket vi uppskattar med en mindre husbil.

Vår nya husbil är en Adria Twin 640 SBL

1 Comment

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism