Cykeltur i solnedgång

Vi bestämde oss att avsluta dagen med en mountainbiketur i vårt närområde. Turen gick förbi Riseberga Klosterruin på slingrande grusvägar passerade vi naturreservatet Ekåsen. För att snart komma till Hackvads kyrka där vi tog av mot Edsberg. Efter att ha passerat Edsbergs kyrka som utvidgades 1650 då med sten från Riseberga kloster, som till stor del låg i ruiner efter den stora branden år 1546.

Vidare från Edsberg mot Binninge där vi tog av mot Gropen för att sista biten mot Fjugesta följa banvallen för Svartåbanan.

Vår cykeltur började och slutade vi på samma plats även om inte GPS:n riktigt var med från början.

Kallt men klart vi måste ha en bild på solnedgången

Blå timmen med sitt vackra ljus

Det blev en härlig men kall tur, temperaturen visade på -1,5 grader när vi var hemma igen efter drygt 21 km i Västernärke. Då var det skönt att krypa in i bastun och få upp kroppstemperaturen.

För idag exakt ett år sedan övernattade vi i vindskyddet Vinterhagen utmed Bergslagsleden etapp 8, klicka på “Natt ute utan husbil” och läs vårt inlägg om det äventyret.

Vi heter Håkan Söderman och Carina Ekroos och tillsammans driver vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR sedan augusti 2018. Med vår husbil reser vi främst i Sverige och övriga Norden året runt dels som rekreation och vila från vardagsliv, dels i samband med olika motionslopp. I juni 2019 var vi klara med ytterligare En Svensk Klassiker. Vi tycker även om lite annorlunda upplevelser som t ex att genomföra New York Marathon och bestiga Kebnekaise. Att resa med husbil är frihet

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: