fbpx

Äntligen blev det av att besöka Åsa Camping & Havsbad som drivs av Peter och Annika Angergård. Vi rullade in på tisdagskvällen när solen var på väg ned över klipporna och havet. I receptionen hjälpte Annika oss med en tillfällig plats för husbilen för första natten och vi fick med oss en broschyr med all tänkbar information om campingen.

Det var fullt på campingen vilket inte är så konstigt med tanke på semestertider, vädret och campingplatsens popularitet. Här står ungefär 80% återkommande gäster och det finns de som bara stannar över natten. I och med att cykelleden Kattegattleden passerar här så stannar även en hel del cyklister.

Peter kom efter en stund och det var ett kärt återbesök att träffa honom igen, nu var det ett tag sedan sist. Peter var chef för dåvarande Kronocamping Gustavsvik innan jag tog över det jobbet 1992. Jag och Peter har träffats vid olika sammankomster inom camping- och besöksnäringen under åren.

Åsa Camping & Havsbad är en mycket välskött camping där det är rent och snyggt i servicehus och på området för övrigt. Här får alla gäster gå på röda mattan när man ska besöka såväl WC, dusch som för att diska.

Ett extra plus för den ordentliga stationen för sortering av avfall vilket inte alltid varit fallet på de campingar vi besökt under våra olika resor.

För de yngre besökarna har campingplatsen en egen klubb som heter ”Hajarna” där det dagligen mellan 09.00-14.00 finns olika aktiviteter att välja mellan. Man kan delta i Hajklubbspyssel, filmvisning i Hajklubbstugan, musikquiz, krabbfiske & krabbrace.

Knappa 100 meter från campingplatsen finns Åsa Hembageri där man kan köpa dagsfärskt bröd, andra bakverk och tårtor. De erbjuder också frukost på bageriet för 70 kr och då får man kaffe/te, fralla med ost eller skinka, yoghurt och juice. Det här är populärt för både campinggäster och bland de som cyklar Kattegattleden. Som gäst på campingen har man 20% rabatt vid ett tillfälle.

Samhället Åsa har gamla anor som badort då många från Göteborg och Borås kom till de härliga stränderna för att bada. När arbetstiden på lördagar förkortades tog fler och fler med sig spartanska tält för att ha någonstans att krypa in när solen blev för stark. Så småningom började några få sova över, sedan allt fler.

Campingen har en väldigt passande slogan ”En idyll vid havet”. Hit kommer vi gärna tillbaka. Tack Peter och Annika för härliga dagar på er camping.

1 Comment

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism