fbpx

Det gäller att ta alla tillfällen till skidåkning inför de 9 milen i fäders spår för framtids segrar mellan Sälen och Mora. Vi har åkt sträckan tidigare samt även cyklat ett antal gånger, så man börjar lära sig hur krafterna ska disponeras för att räcka ända in till målrakan i Mora.

Vi startade dagens pass vid Gårdsjötorp för att åka mot Tomasboda och Kilsbergsstugan. Efter en kortare vätskepaus så tog vi fart igen över stock o sten (som var dolda av snö) mot Blankhult, dit vi kom efter några vådliga nedförsbackar. Väl där vände vi om igen för att komma till Lisselängen där vi skulle stanna och fika vilket alltid smakar extra bra när man är ute i friska luften.
http://media.husbilsresorochaventyr.se/2019/01/img_7468-1-2.mov
Efter att vi fyllt på med energi så mycket att Carina gjorde en snöängel och Håkan likt Stig-Helmer i Snowroller åkte skidor på taket!
Nu tog vi fart över den stora Karthällömossen vilken under den extremt torra sommaren 2018 drabbades av skogsbrand.

Nu var det inte långt kvar att åka innan vi åter var framme vid Gårdsjötorp efter 17 härliga km i kuperad Kilsbergsnatur. Som avslutning fick vi uppleva en solnedgång som gjorde att hela himlen såg ut att stå i brand.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism