Påskafton

Efter några soliga, vindstilla dagar på Visingsö var det dags att åka hem. Vi förbokade färja tillbaka med avfärd kl 10 och kunde i lugn och ro äta frukost, bädda sängen, dammsuga husbilen, kasta sopor, duscha och tömma gråvatten.

I Gränna valde vi den gamla vägen via Omberg, Vadstena och Motala. Här kommer vi att cykla Vätternrundan i juni. Vi hade en härlig utsikt över Vättern och Visingsö och på håll kunde vi se fyren längst norrut på ön där vi hade varit.

Det är därför vi båda gillar att cykla, vi upptäcker fina platser som vi sedan återkommer till med husbilen. Mellan Omberg och Borghamn stannade vi för att lunch. Här var det många som ville passa på att njuta av både det fina vädret och utsikten. Det verkade också vara ett populärt ställe för vandring. Här finns Ekopark Omberg som vi tänker återkomma till någon gång när vi har lite mer tid på oss. Tidigare har vi besökt naturrum både i Abisko och Siljansnäs.

Väl hemma i Fjugesta igen var vi inbjudna att fira en nybliven 50-åring. God mat och dryck, vackert dekorerade tårtor och kaffe. En blandning av äldre, medelålders, barn, släkt, vänner. En sång för födelsedagsbarnet och fina presenter.

Vi heter Håkan Söderman och Carina Ekroos och tillsammans driver vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR sedan augusti 2018. Med vår husbil reser vi främst i Sverige och övriga Norden året runt dels som rekreation och vila från vardagsliv, dels i samband med olika motionslopp. I juni 2019 var vi klara med ytterligare En Svensk Klassiker. Vi tycker även om lite annorlunda upplevelser som t ex att genomföra New York Marathon och bestiga Kebnekaise. Att resa med husbil är frihet

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: