fbpx

Nästa gång ni planerar en resa med husbilen, varför inte stanna till en stund på en plats och inte bara susa förbi? Vem har inte platser man ska besöka ”en annan gång”? En sådan plats är långbryggan i Rättvik. Den här gången tog vi oss tid. Vi började med att småspringa för att snart springa så fort vi kunde på bryggan, ända bort till bryggans yttersta del och fick uppleva den vackra solnedgången.

När vi planerar en tur med husbilen börjar vi med att välja VAD vi ska göra, därefter VAR kan vi bo? Ska vi bo på en camping eller ska vi fricampa? Har campingen öppet på vintern? Behöver man förboka en del eller hela vistelsen?

Spelar det någon roll vad det är för väder? När det är vackert väder vill man gärna göra allt på en gång och lite till. Är det lite mulet så kanske man tar det lite lugnare. Ibland så spelar vädret en ganska stor roll. Ska man åka skidor så är det bra om det finns snö.

När vi skulle Cykla Orsasjön och Siljan runt hade det varit trevligt med lite sol och lagom vind men istället hade vi regn i stort sett 16 mil. Och det var den mysigaste cykeltävligen vi gjort hittills. Inga sura miner någonstans. Glada arrangörer som serverade fika med ett leende på läpparna. Helt underbart!

Tänk om det skulle bli större möjligheter att stå vid en turistanläggning och kunna nyttja utbudet som finns men att man får ”sova på sin egen kudde”. Allt givetvis mot en avgift för den som önskar lite mer service och bekvämlighet.

Så försök njuta av stunden istället för att önska att det ska vara annorlunda. Vi reser året runt i vårt härliga land för att bara njuta av allt det fina som finns här. Men givetvis åker var och en dit man själv vill, men kom ihåg att det inte alltid är självklart att favoritcampingen, fiket, eller vad det nu är på ”hemmaplan” alltid finns kvar om man inte ser till så de får gäster som efterfrågar deras varor eller tjänster.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism