fbpx

Lördag förmiddag packade Håkan husbilen, satte igång kyl och frys, kollade så att vi hade tillräckligt med vatten i bilen. Bar ut mat och kläder vi skulle ha med oss. Man behöver inte så mycket med sig för en natt i husbilen mer än kvällsmat, något gott att dricka, frukostgrejer, kläder så man inte fryser och kläder som funkar om det blir varmt. Och kaffe, man får inte glömma kaffe.

Under tiden förberedde jag en enkel potatissallad, Håkans recept, skalade potatisen och skar den i rätt så små bitar så koktiden blev kort. När potatisen kallnat tillsatte jag naturell yoghurt, kapris och skar en liten purjolök i bitar. Helst ska den stå över natten men det funkar att äta ganska direkt också. Så när detta var gjort var det bara att hoppa in i bilen, ställa potatissalladen i kylen och åka. Kycklingfiléerna som vi skulle grilla låg redan på upptining i kylen.

Vi har ett treben som vi kompletterat med ett grillgaller. Vi har haft med oss trebenet en gång tidigare men gallret är nytt. Det är verkligen praktiskt. Man kan laga mat, både direkt på gallret och i form. (Och så man kan koka vattnet till kaffet.) Det är lätt att montera upp och lätt att montera ner. När vi köpte gallret funderade vi ett tag på att köpa ett större men ett större galler kräver en större eld också. Vi använder alltid befintliga eldstäder om det finns såna annars använder vi gasolspisen i bilen. Snabbt och enkelt och tid över för annat. Och lite mysigt varmt om man låter ugnsluckan stå på glänt när allt är klart. Avstängt så klart men det förstår man ju.

När mörkret hade lagt sig, elden hade slocknat, maten var uppäten, disken var diskad fylldes hela skogen av fåglarnas kvitter.

4 Comments

    1. Att åka ut en helg med husbilen, eller som här bara en natt, är verkligen underbart

  1. Fascineras av hur många härliga användningsområden en husbil har. Allt beroende på hur var och en väljer. Vi gillar att alltid ha med oss kläder som behövs, nära till kaffet och den egna toaletten 😀

    1. Så är det, man har allt sitt egna med sig. Samt att man väljer plats, utrustning och kläder efter eget tycke och smak. Vi önskar er en riktigt härlig sommar ☀️

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism