fbpx

Vi börjar dagen tidigt. Det är lugnt och stilla på ställplatsen i gästhamnen. Det är bara 1° varmt och kylan biter i kinderna och ögonen tåras när vi cyklar iväg mot Djäkneberget för att uppleva en unik händelse.

Djäkneberget är en verklig oas i Västerås. Hit åker man för att njuta av utsikten, lugnet eller för att uppleva det vi förklarar i filmen.

Det finns mycket bra informationstavlor i området som förklarar vad det är för kräldjur man kan se samt vad det är som händer under dessa speciella dagar när parningen sker och vad som händer därefter.

Under 2020 påbörjades ett restaureringsarbete av dammarna, allt för grodornas skull.

Vi är framme och beger oss bort genom parken till dammarna där grodorna håller till. Vid en av de nedre dammarna ser vi massor av ägg. Parningen varar bara i några dagar och därefter överger de vuxna groddjuren äggen och drar sig tillbaka till sina vrår.

Vi hade nästa gett upp om att få se några kräldjur när det plötsligt skvätter till i dammen och det börjar röra sig bland löven på dammens botten. Vi böjer oss så långt ut vi kan utan att trilla i. Där är en groda! Och en till och snart har vi tappat räkningen.

Vi drar oss tillbaka för att inte störa…

Hitta hit.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism