fbpx

Den 4-5 november 2022 anordnas en hem-, hus och fritidsmässa på Högfjällshotellet i Sälen som arrangeras av Företagarna i Malung-Sälen tillsammans med Malung-Sälens kommun och Sälens Högfjällshotell. Det har varit ett uppehåll med mässan under pandemiåren men nu är det äntligen möjligt igen att träffa företagare, utställare och besökare.

Redan på torsdag kväll är vi på plats på Högfjällshotellet för att träffa övriga mässdeltagare och knyta kontakter. Många montrar är i det närmaste helt färdigställda och redo att ta emot besökare.

Det är även utställare utanför Högfjällshotellet och där har även vi vår husbil uppställd för den som vill se hur den ser ut. Det finns ett ökat intresse för plåtisar som passar bra på småvägar i fjällmiljö.

Vi deltar på mässan under båda dagarna där vi föreläser om ”vintercamping” och ger lite tips för att inspirera flera att prova åka husbil året runt i Sverige och vad man bör tänka på när det gäller bl a däck, gasol och värme.

”I Gustav Vasas spår” berättar vi om olika lopp bl a Öppet spår, Cykelvasan och Jubileumsvasan och om fördelen med husbil när man deltar i olika evenemang samt om historien bakom vad som idag är värdens största motionslopp på skidor.

Man kan fundera på vad Sverige varit idag om inte de två dalkarlarna hunnit ikapp Gustav Eriksson i Sälen och på det sättet fick honom att vända åter till Mora och leda upproret mot den danske konungen ”Kristian tyrann” vilket ledde till födelsen av det Sverige vi idag känner.

Vi ser att de som kör husbilar blir fler och fler. Det är ett smidigt och praktiskt sätt att bo efter ett långlopp både för den som deltar och för de som följer med.

När man som vi arbetar heltid blir det inte så långa ledigheter men vi tycker att det är viktigt att ta vara på den lediga tiden och gör kortare resor ibland bara över en natt. Här i Sälenområdet finns mycket kvar för oss att upptäcka.

Vi är väldigt nöjda med urvalet utställare som fanns med på Sälenmässan. En bra blandning av inredning samt en möjlighet att knyta kontakter med lokala hantverkare.

3 Comments

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism