fbpx

Inlägg i betalt samarbete med GördetmedRW

Innehåller rabattkod för specialerbjudande fram till 30 april från RW till våra läsare

Efter en resa till Örebro för att fira barnbarn är vår husbil rejält smutsig och full med vägsalt eftersom det saltas betydligt mer på vägarna söderut än här i Sälen vilket också så klart beror på att saltet inte fungerar vid rejäl kyla.

Därför åker vi till en tvätthall för att göra en rejäl husbilstvätt med bilvårdsprodukter från GördetmedRW. Företaget startades i april 2019 av Robin Westberg från Sundsvall som även driver Youtubekanalen GörDetMedRW.

Vi har inlett ett samarbete kring test och utvärdering av olika produkter för både ut- och invändig bilvård under årets alla årstider. En lite rolig detalj är att några av produkterna har en doft av blåbär passar extra bra under Vasaloppets vintervecka då det brukar gå åt en hel del blåbärssoppa.

Kallavfettning

Vi börjar med kallavfettning som används för att lösa upp och avlägsna tjockare lager av smuts, olja, salt och fett från fordonets yta. Man applicerar kallavfettning jämnt över ytan och låter det verka en stund innan man sköljer av det med vatten. Kallavfettningen inte får läggas på husbilens eller husvagnens tätningslister då dom kan lösas upp.

Alkalisk avfettning och rengöring av fälgarna

För rengöring av fälgarna testar vi flygrostborttagare som är designad för att lösa upp och ta bort rostfläckar och andra metalliska föroreningar från fordonets yta och även en fälgrengöring. Applicera och låt verka tills medlet blir lila och spola sedan av.

Foam lance

Foam lance är ett busenkelt och brutalt effektivt verktyg för bilvård. Det förvandlar en vanlig högtryckstvätt till ett mäktigt skumverktyg. Med det specialutvecklade Foamlance-skumet, blir biltvätten inte bara roligare utan också effektivare. Ett tjockt, rengörande skum som klamrar sig fast vid bilens ytor, arbetar bort svår smuts och ger en kraftfullare rengöring.

Tyvärr fick vi inte riktigt ordning på utrustningen i tvätthallen så skumfördelningen blev inte så som det var tänkt. Men vi kommer testa igen med annan högtryckstvätt och då hoppas på bättre skumfördelning, samt testa med annat munstycke till Foam lance i denna tvätthall. Då det kan vara så att tvätten här levererar så hög mängd vatten så det behövs en annan ventil till sprutan.

Schampo

Dags för schampo med avrinning som lämnar efter sig en långvarig vattenavstötande yta som gör att vattnet pärlar sig riktigt fint på lacken. Schampot tar bort den sista trafikfilmen på bilen, och lämnar även en fin glans efter sig.

Blanda schampot med vatten enligt instruktionerna och använd en svamp eller tvättborste för att skonsamt tvätta fordonet. Skölj sedan av noggrant med vatten.

Torka

Att torka av bilen efter tvätt är lika viktig som själva tvätten. En lack som blir ståendes med vatten kan beroende på vattnets kvalité visa tydliga spår i form av kalk. Vilket gör ytan sträv och innebär att smuts lättare fastnar.

Erbjudande från Gör med med RW till våra läsare

Alla de produkter vi använt och många fler kan man läsa om och köpa via hemsidan som man når via denna länk Gördetmedrw. De har också ett antal bra filmer på Youtube, som på ett enkelt sätt visar och förklarar hur man använder flertalet av produkterna.

Gör Det Med RW ger HUSBILSRESOR & ÄVENTYRS läsare 15% rabatt på ett köp genom att ange rabattkod: Husbilsresor

Nu rullar vi ut från tvätthallen redo för nya resor och äventyr.

2 Comments

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism