fbpx

Ibland åker vi med husbilen dit näsan pekar. Vi kan stå på en ställplats, en härligt plats i naturen för fricamping eller på en campingplats.

En tur med husbilen behöver inte vara till en plats långt bort utan kan vara några kilometer hemifrån. I husbilen finns allt man behöver.

När vi är lediga så gör det inget om vi går upp kl 05.00 för att titta på soluppgången. Det är otroligt skönt när det inte finns några tider att passa.

Ett tips är att besöka populära ställen på en annan årstid än man brukar. Då har man mer tid att upptäcka platsen än när det över människor överallt.

Här skulle man kunna stå länge och titta ut över sjön eller se solen stiga över staden som vaknar till liv.

Kilsbergen, en plats i vårt närområde där du bara kan vara och låta fantasin förflytta till dig till en tid då jättar enligt sägner bodde i området.

Här kan man också upptäcka väldiga spår efter Yoldiahavet, som för cirka 10 000 år sedan täckte stora delar av detta område och endast de högsta punkterna på denna bergskam var ovanför vattenytan.

Även om man är på väg någon annanstans så behöver man lyfta blicken ibland och se var man går och inte bara stressa vidare. Det finns så många vackra ögonblick som aldrig kommer tillbaka.

Ibland hittar man slaggsten vacker som ädelsten. Eller stenar med formen som ett hjärta. Och visst letar man alltid efter en fyrklöver?

2 Comments

  1. Vilket härligt inlägg.
    Det här var precis vad jag behövde höra. Jag känner exakt på samma sätt. Resan behöver inte vara lång utan man kan njuta av allt det sköna i närheten av sin fasta plats.
    Att resa ”off season” är också perfekt om man vill slippa trängas. Att vistas tex i fjällmiljö är bäst under lågsäsong (sen vår, sommar och höst). Då får man garanterat fjället för sig själv.
    Tack för en inspirerande blogg och tack även för trevlig pratstund i underbara Västerås.
    Jag följer er med spänning framöver!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism