frö restaurang i Hundfjället ligger vackert inbäddad bland snötyngda träd med utsikt upp mot backarna. Här kan man avnjuta en specialmeny där råvarorna är i centrum. Till specialmenyn kan man även beställa dryckespaket och alkoholfria alternativ erbjuds också.

Den äldre delen av restaurangen där vi hade plats för två intill den öppna spisen.

Tillbyggd restaurangdel

Kolmilan

Nose-to-tail

På frö restaurang jobbar man utifrån konceptet nose-to-tail vilket innebär att man använder varje del av djuret i matlagningen och låter inget förfaras. T ex kokas benen till buljong, fettet smälts, röks och används i matlagningen. Därför använder man helst hela djur.

Lamm från Lima, fläsk och nötkött från olika producenter i Stora Skedvi, ren från Idre. Lax och löjrom från Älvdalen, röding från Landösjön, gös från Hjälmaren, skaldjur från norska vatten och tång från västkusten. Råg och vete från Fagerås bruk till surdegsbröd, ost och mejeri i Orsa, grönsaker från flertalet ekogårdar i Dalarna, vilda bär från skogarna i Sälen och Lima, bär, blommor och örter från egen trädgård samt vilda svampar och örter från Dalarna och Stockholm.

Prisnivån är hög men kvaliteten likaså. Portionerna är små men många och mycket smakrika. Dryckerna är valda med omsorg för att passa menyn.

Kontaktuppgifter
  • Telefon +46 (0) 280-33610
  • E-post info@frorestaurang.se
  • Hemsida frorestaurang.se
Hitta till restaurang frö

Läs gärna vårt reportage om frö i nummer 4 – 2023 av tidningen Husbil/Husvagn på väg Husbil och Husvagn på väg en tidning i samarbete med Campingsverige.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inlägg på samma tema