fbpx

Efter någon kilometer på den delvis lite gropiga grusvägen som sluttar ner mot ån stannar vi vid slogboden där Fejmåns strömmande vatten delar sig kring den lilla ön. Vi stannar på planen där det finns plats för 2-3 husbilar som inte är alltför stora.

Här finns en fin slogbod med bord och bänkar samt en eldstad där man kan tillaga mat. Det är viktigt är att hålla koll på vad som gäller beträffande öppen eld.

I Fejmån kan man fiska, givetvis efter det att man löst fiskekort. Detta köper man antingen i någon av affärerna i området eller löser via appen ifiske.se. Mer om fiske och vad som gäller finns att ta del av på Lima fiskevårdsföreningens hemsida.

Platsen är mycket fin och man kan upptäcka bl a en bäverdamm i närheten. På vägen dit ser vi spår efter där bävern tar sig ner i vattnet.

I skogen finns fortfarande en del snö kvar på skuggiga platser, och där måste Sigge så klart hoppa.

Sigge upptäcker också en hel del annat som vi vuxna missar bl a texten under bordet i slogboden som talar om var vi är samt några bilder på Svampbob Fyrkant.

Givetvis så lämnar vi ingenting kvar mer än hjulspår efter oss när vi lämnar platsen för att nästa gäst ska kunna uppleva den fantastiska naturen här i Dalarna lika fin som vi fann den. Och för att inte kättingen över vägen blir låst på grund av nedskräpning eller annat missbruk.

Hitta hit

Inte långt från Femjån på väg mot Rörbäcksnäs passerar vi den s k Klövjestigen som är en gammal färdväg mellan Norge och Hammarsbyn.

Länkar med mer information

2 Comments

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Inlägg på samma tema

Resor & Turism