Inlägg med reklam för pannlampor från e-ville.com

Vi har provat två olika typer av pannlampor, den ena är Boruit B22 3XCREE pannlampa med zoom 500lm. och den andra är Boruit B17 3XCREE pannlampa 500lm (e-ville.com) Båda pannlamporna kan köpas på e-ville.com

Vi har testat båda pannlamporna vid två tillfällen hittills. Första gången är när vi övernattar i en slogbod vid naturreservatet Hälla. Där finns ingen belysning överhuvudtaget.

Den andra gången vi testar är där Vasaloppsspåret går över Flötvägen upp mot Vasaloppets högst punkt. Här finns inte heller någon belysning.

Så här beskrivs de olika lamporna

Boruits nya B22 pannlampa levereras med de allra bästa finesserna! Modellen har både zoom och tre klara lysdioder. Pannlampan har XM-L2 LEDs i mitten, och på sidorna finns det XPE-lysdioder som ger en ljusstyrka på 500lm, strålen är väldigt bred och klar.

Pannlampan är gjord av metall och ”linserna” är gjort av tjockt glas, detta så att lampan ska tåla lite tuffare användning. Den här modellen har blivit vald som Boruits bästa lampa, när man tar i beaktande pris och hållbarhet.


Frontlampan drivs av 2 stycken 18650 batterier vilket garanterar minst tre timmars användning. Batterierna laddas direkt med den medföljande MicroUSB-kabeln. B22 är IPX4 klassad och är därmed bra för orientering eller liknande, och lampan tar inte heller skada av lite regn.

Boriut B17-pannlampan är utrustad med 1 x XM-L2 LED och 2 x XPG2-R5 LED. LED-lamporna kombinerat genererar 500 lumen med en bred, ljus och lång ljuskägla, upp till 225 meter bort.

Lampan drivs av vanliga AA-batterier och batterilivslängden sträcker sig upp till 5 timmar.

Jämfört med tidigare modeller har B17 en nyare typ av LED med lägre strömförbrukning. Aluminiumstommen är hållbar och linserna är tillverkade av hållbart glas, så den här lampan är perfekt för navigering, fiske eller kroppsarbete.

Boruit B22 3XCREE pannlampa med zoom 500lm

Boruit B22 3XCREE pannlampa med zoom 500lm

Vasaloppsspåret

Boruit B17 3XCREE pannlampa 500lm

Vasaloppsspåret

Den pannlampa som överlägset är den bästa är Boruit B22 3XCREE pannlampa med zoom 500lm. Den har också längre batteritid och lyser extremt bra. Har man väl provat den vill man inte ha någon annan.

Pannlamporna kostar 549 kr respektive 349 kr. Den större pannlampan upplevs dock som tyngre. Båda lamporna har en räckvidd på cirka 225 meter och kan justeras in med spännband för bästa passform.

husbilsresorochaventyr

Vi heter Håkan Söderman och Carina Ekroos och sedan augusti 2018 har vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR tillsammans. Med husbil reser vi främst i Sverige och övriga Norden året runt dels som rekreation och vila från vardagsliv, dels i samband med olika motionslopp. I juni 2019 var vi klara med ytterligare En Svensk Klassiker. Vi tycker även om lite annorlunda upplevelser som t ex att genomföra New York Marathon och bestiga Kebnekaise. Att resa med husbil är frihet

Recent Posts

Wallmans Stockholm

Efter en vintersäsong som innebär mycket arbete med alla härliga besökare här i Sälen är…

9 timmar ago

Rastplats Bergslagsporten

Efter en intensiv helg i Örebro med födelsedagsfirande och besök hos alla barn och barnbarn…

5 dagar ago

Turskidåkning på Stor-Närfjället

Den här gången är vi på väg uppför Stor-Närfjället. I den nedre delen är det…

6 dagar ago

Turskidåkning runt Myrflodammen

Vintersäsongen är slut och det är alldeles tyst och stilla i Sälen. Snön har börjat…

1 vecka ago

Plåtis i centrala Stockholm

När vi byter husbil från en stor Dethleffs till Adria Twin är det bl a…

2 veckor ago

Däckskifte

Efter nästan ett halvår med dubbdäck på husbilen får vi äntligen lite sommarkänsla i och…

2 veckor ago

This website uses cookies.