Efter en vandring på cirka 700 meter från portalen vid Södra Kungsleden i närheten av Sälens Högfjällshotell hittar man Sälen Botaniska.

Sälen Botaniska är Sveriges högst belägna fjällbotaniska trädgård cirka 800 m ö.h. Verksamheten drivs av den ideella föreningen Sälens Fjällbotaniska Vänner.

Frivillig entré

Det kostar inget att besöka trädgården utan här gäller allemansrätten. Sälens Fjällbotaniska Vänner, den ideella föreningen som driver och utvecklar Sälen Botaniska, tar dock tacksamt emot ett frivilligt bidrag via swish om man uppskattar upplevelsen.

700 olika växter

I fjällträdgården hittar man cirka 700 uppmärkta växter i olika växtmiljöer på fjället. Det är enkelt att gå på de iordninggjorda stigarna och spångarna i trädgården.

Det här är en spännande plats att besöka under årets olika årstider för att se naturens skiftningar och hur de påverkar växtligheten i denna fantastiska trädgård.

Och den ligger ju nästan runt knuten.

Länkar till mer fakta om Sälen Botaniska och Sälenfjällen.

husbilsresorochaventyr

Vi heter Håkan Söderman och Carina Ekroos och sedan augusti 2018 har vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR tillsammans. Med husbil reser vi främst i Sverige och övriga Norden året runt dels som rekreation och vila från vardagsliv, dels i samband med olika motionslopp. I juni 2019 var vi klara med ytterligare En Svensk Klassiker. Vi tycker även om lite annorlunda upplevelser som t ex att genomföra New York Marathon och bestiga Kebnekaise. Att resa med husbil är frihet

View Comments

  • Ni har bosatt er i fin natur.
    Nu är det några år sedan vi var i trakterna. Vi hade stuga på företaget i Hundfjället. Var aldrig upp på vintern bara när det var barmark.

    • Tack Nils-Åke Ja detta är en miljö som vi verkligen älskar och har besökt så många gånger. En stuga i Hundfjället måste varit underbart att haft, en helt klart så har alla årstider sin egen speciella tjusning. Hälsningar Håkan och Carina

Recent Posts

Turskidåkning runt Myrflodammen

Vintersäsongen är slut och det är alldeles tyst och stilla i Sälen. Snön har börjat…

3 dagar ago

Plåtis i centrala Stockholm

När vi byter husbil från en stor Dethleffs till Adria Twin är det bl a…

6 dagar ago

Däckskifte

Efter nästan ett halvår med dubbdäck på husbilen får vi äntligen lite sommarkänsla i och…

1 vecka ago

Lenhovda

Häradsfängelset, det som i allmänhet kallades tjuvakistan, anlades i närområdet. Den tjuvakista som ännu kan…

2 veckor ago

Rastplats Stora Hammarsundet

På riksväg 50 som går mellan Askersund och Motala passerar man den fina bron över…

3 veckor ago

Vårträff med Caravan Club Smålandssektionen

När Angela Schandersson, ordförande för Caravan Club Smålandssektionen, hörde av sig till oss tidigare i…

4 veckor ago

This website uses cookies.