Categories: Branschnyheter

Nyheter från besöksnäringen

Om en vecka är det dags för årets höjdpunkt för många campare. För då öppnas dörrarna till Elmia Husvagn Husbil. Vi kommer att vara på plats under mässan för att bevaka nyheter bland såväl husbilar, husvagnar som tillbehör samt delta på olika seminarium.

En nyhet, som kanske blev en riktig överraskning för många är den från Transportstyrelsen som nu meddelar att man beklaglig tidigare gått ut med felaktiga uppgifter. Dessa uppgifter gjorde gällande att förslaget om höjd skatt på nya husbilar inte skulle genomföras. Via denna länk kan ni läsa mer om hur man gör beräkning av nya skatten. Wltp värden påverkar beskattningen av husbilar

Den fördubblade skatten på husbilar kan påverka campingbranschens starka tillväxt, tror campingföretagen. ”Känns väldigt ogenomtänkt”, säger Johan Söör, vd för Sveriges största campingkoncern, Nordic Camping-First Camp. Skriver Hanna Dunér i nyhetsbrev från Visita. Svensk Camping (SCR) skriver i ett pressmeddelande att nu tar branschen upp opinjonskampanjen ” Husbilskampen” igen med anledning av beskedet från Transportstyrelsen.

Årets vinskörd närmar sig för de svenska vinodlarna, vilket aktualiserar frågan om gårdsförsäljning. Martin Rosvall Hansson, vd på Flädiematvingård ”Det skulle ge oss alla samma fina möjligheter att utvecklas” skriver man i nyhetsbrev från Visita. Så inom en snar framtid kanske vi kan köpa vin direkt på gårdarna även i Sverige.

Foto: Flädie Mat & Vingård

husbilsresorochaventyr

Vi heter Håkan Söderman och Carina Ekroos och sedan augusti 2018 har vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR tillsammans. Med husbil reser vi främst i Sverige och övriga Norden året runt dels som rekreation och vila från vardagsliv, dels i samband med olika motionslopp. I juni 2019 var vi klara med ytterligare En Svensk Klassiker. Vi tycker även om lite annorlunda upplevelser som t ex att genomföra New York Marathon och bestiga Kebnekaise. Att resa med husbil är frihet

View Comments

  • Då kanske vi stöter ihop på Elmia kör upp i övermorgon är med CC och ställer i ordning fälten till att börja med.

    • Hoppas på det. Ni gör ett kanonjobb med mässcampingen💪🏻🚐

Recent Posts

Turskidåkning runt Myrflodammen

Vintersäsongen är slut och det är alldeles tyst och stilla i Sälen. Snön har börjat…

4 dagar ago

Plåtis i centrala Stockholm

När vi byter husbil från en stor Dethleffs till Adria Twin är det bl a…

6 dagar ago

Däckskifte

Efter nästan ett halvår med dubbdäck på husbilen får vi äntligen lite sommarkänsla i och…

1 vecka ago

Lenhovda

Häradsfängelset, det som i allmänhet kallades tjuvakistan, anlades i närområdet. Den tjuvakista som ännu kan…

2 veckor ago

Rastplats Stora Hammarsundet

På riksväg 50 som går mellan Askersund och Motala passerar man den fina bron över…

3 veckor ago

Vårträff med Caravan Club Smålandssektionen

När Angela Schandersson, ordförande för Caravan Club Smålandssektionen, hörde av sig till oss tidigare i…

4 veckor ago

This website uses cookies.