I betalt samarbete med E&P Hydraulics.

Nu har vi monterat fotskydd så vi får större fötter på våra hydrauliska stödben från E & P Hydraulics. Vi kommer nu testa och utvärdera dessa fotskydd som genom 40 % större anläggningsyta ska ge bättre stabilitet på husbilen.

Fotplattorna eller Footplatecover som de egentligen heter är tillverkad av glasfiberplast. Och kan användas på rostfria eller stålförzinkade basplattor, i kartongen ingår allt som behövs för montering på fyra stödben.

Monteringen är enkel med de medföljande verktygen och beskrivningen. Man fäster det permanenta bottenplattans lock med sex rostfria bultar och muttrar på stödbenens befintliga bottenplattor.

Det räfflade mönstret ska minska risken att stödbenen glider på snö, is och andra glatta eller instabila underlag.

Nu ska det bli intressant att testa för att se om vi kommer uppleva den skillnad som E & P Hydraulics skriver. Vi kommer återkomma med rapport här på bloggen under testets gång.

Här kan ni läsa mer om vår nuvarande husbil som är utrustad med hydrauliska stödben, en extra utrustning som vi verkligen är mycket nöjda med. Vi åker under hela året och stannar inte länge på varje plats, så att inte behöva hålla på med olika nivåklossar är klart värt kostnaden. Framför allt så är problemet på en tre axlad bil att kompensera sidolutning.

husbilsresorochaventyr

Vi heter Håkan Söderman och Carina Ekroos och sedan augusti 2018 har vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR tillsammans. Med husbil reser vi främst i Sverige och övriga Norden året runt dels som rekreation och vila från vardagsliv, dels i samband med olika motionslopp. I juni 2019 var vi klara med ytterligare En Svensk Klassiker. Vi tycker även om lite annorlunda upplevelser som t ex att genomföra New York Marathon och bestiga Kebnekaise. Att resa med husbil är frihet

View Comments

  • Hur upplever ni dessa?
    I vår bil tycker jag att man känner av när någon röt sig.
    Bilen hamnar i våg, men helt stabil blir den absolut inte.

    • Hej Peter, vi upplever att den är stabilare framför allt på mjukare underlag. Tycker bilen står riktigt stadigt när stödbenen är nere ordentligt. Kanske behövs någon justering eller så. Men ibland i kraftiga lutningar så har vi fått palla under då blir det inte lika stabilt

Share
Published by
husbilsresorochaventyr

Recent Posts

Tour de Rörbäcksnäs 87 km

Vår andra träningsrunda inför Vätternrundan startar i Sälen, genom rondellen och uppför Fjällvägen, riksväg 66.…

3 dagar ago

Wallmans Stockholm

Efter en vintersäsong som innebär mycket arbete med alla härliga besökare här i Sälen är…

6 dagar ago

Rastplats Bergslagsporten

Efter en intensiv helg i Örebro med födelsedagsfirande och besök hos alla barn och barnbarn…

2 veckor ago

Turskidåkning på Stor-Närfjället

Den här gången är vi på väg uppför Stor-Närfjället. I den nedre delen är det…

2 veckor ago

Turskidåkning runt Myrflodammen

Vintersäsongen är slut och det är alldeles tyst och stilla i Sälen. Snön har börjat…

2 veckor ago

Plåtis i centrala Stockholm

När vi byter husbil från en stor Dethleffs till Adria Twin är det bl a…

3 veckor ago

This website uses cookies.