Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder.

Med regnet hängande i luften ska vi upp på Falkaberget vid Falkasjön i naturreservatet Ånnaboda i Kilsbergen.

För att komma hit kör vi mot Garphyttan, förbi centrum och tar vägen mot Storstenshöjden och fortsätter fram till Falkasjön. Det här är ett mycket välbesökt område och att vara här när solen går ner är magiskt.

Det är många som cyklar mountainbike och paddlar SUP här. Här kan man också hyra Falkalägret som man når genom en vajerflotte.

Vi går vidare längs vägen vid sjön och fortsätter upp på en stig. Terrängen är backig men det fungerar bra även för barnbarnet att gå själv här.

Vi svänger av mot Falkaberget och snart är vi uppe.

På Falkabergets högsta punkt finns en skylt med ett citat av Dag Hammarskjöld och i boken Sevärt i norra Kilsbergen kan man läsa ”Initiativet till denna minnesplats togs av Svenska Turistföreningen i samband med 100-årsdagen av Hammarskjölds födelse 2005 och upprättades av Örebro kommun påföljande år.”

Efter en god lunch med en härlig utsikt går vi vidare mot vindskyddet som ligger norr om Falkaberget. Det har börjat småregna men ingenting som hindrar Sigge att leka vid vattnet under översyn av oss vuxna.

Vi fortsätter turen runt Falkaberget och passerar stigen som går mot Storstenen men det får bli vid ett annat tillfälle. För några månader sedan var vi här och cyklade och besökte då storstenen. Det är därför slalombacken heter Storstenshöjden.

Tillbaka vid bilarna var det dags för rengöring av kängorna för att slippa få så mycket lera i bilen. Då är det smidigt att ha med sig Kärcher långtryckstvätt OC3 med äventyrslåda lågtryckstätten. Denna uppladdningsbara tvätt med inbyggd vattentank testar vi i samarbete med Kärcher Sverige.

Inlägget innehåller betalt samarbete med Kärcher.

husbilsresorochaventyr

Vi heter Håkan Söderman och Carina Ekroos och sedan augusti 2018 har vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR tillsammans. Med husbil reser vi främst i Sverige och övriga Norden året runt dels som rekreation och vila från vardagsliv, dels i samband med olika motionslopp. I juni 2019 var vi klara med ytterligare En Svensk Klassiker. Vi tycker även om lite annorlunda upplevelser som t ex att genomföra New York Marathon och bestiga Kebnekaise. Att resa med husbil är frihet

Recent Posts

Turskidåkning runt Myrflodammen

Vintersäsongen är slut och det är alldeles tyst och stilla i Sälen. Snön har börjat…

1 dag ago

Plåtis i centrala Stockholm

När vi byter husbil från en stor Dethleffs till Adria Twin är det bl a…

4 dagar ago

Däckskifte

Efter nästan ett halvår med dubbdäck på husbilen får vi äntligen lite sommarkänsla i och…

1 vecka ago

Lenhovda

Häradsfängelset, det som i allmänhet kallades tjuvakistan, anlades i närområdet. Den tjuvakista som ännu kan…

2 veckor ago

Rastplats Stora Hammarsundet

På riksväg 50 som går mellan Askersund och Motala passerar man den fina bron över…

2 veckor ago

Vårträff med Caravan Club Smålandssektionen

När Angela Schandersson, ordförande för Caravan Club Smålandssektionen, hörde av sig till oss tidigare i…

3 veckor ago

This website uses cookies.