Betalt samarbete med Lima Besparingsskog

Äråbadet ägs och drivs av Lima Besparingsskog som 2022 fyller 150 år och den 18 juni firar man detta med ett fullspäckat program som pågår mellan 9-17.

När vi lämnar Sälen är himlen mörkblå och vi hinner inte så långt innan regnet fullkomligt öser ner. I Lima avtar regnet och när vi checkar in verkar det faktiskt som det börjar lätta upp. Vi hinner gå runt och ta lite bilder innan solen försvinner ner bakom trädtopparna.

Ställplatser

På Äråbadet finns 18 stycken ställplatser och alla platser har el. Det inte möjligt att boka eller reservera en speciell plats utan man får stå där det är ledigt. Det är gott om utrymme mellan platserna och flertalet har en rätt så stor gräsyta. Campingen är obemannad men det fungerar bra ändå och vid infartsbommen och servicehuset finns tydlig information om hur man ska gå tillväga. För en natt på ställplatsen vid Äråbadet betalar du 250 kr inklusive el och tvättmaskin/torkskåp. Badet är kostnadsfritt så passa på att ta ett dopp under besöket.

Servicehus

I det fräscha servicehuset finns allt och det är toppskick; toaletter, pentry, tvätt och torkskåp. Det finns kärl för källsortering och latrintömning för såväl fasta som lösa tankar. För att komma in i servicehuset använder du samma kod som vid incheckningen. Mycket praktiskt – inga nycklar eller kort att hålla reda på!

Följ med Håkan på en rundvandring i servicehuset!

Dusch och bastu

Vid Äråbadet hittar man herr- och damduschar och även en gemensam bastu. Som gäst på ställplatsen använder man samma kod som till servicehuset. Koden till duscharna fungerar även när badet är stängt. Det finns också en kiosk på området.

Bada

Att bada kostar inget. Man kan välja på att bada i den tempererade bassängen eller i dammen vid Äråbadet. Är det lite kyligare ute skulle vi absolut välja den tempererade bassängen. Badet är öppet dagligen 10-20. För mer information om öppettider m m följ länken Limaskog

Aktiviteter

Det finns en boulebana, ett utegym och en pumptrackbana. Det finns flera vindskydd och en stor lekplats. Utegymmet ser mycket lockande ut och vi planerar redan för att komma tillbaka snart.

Cykla

Vi älskar att cyka och på Biking Dalarnas hemsida hittar man information om cross country i Lima. Det finns en blå MTB-led: Ärnäs 7 km och två röda MTB-leder; Heden 13 km och Simonssons Rör AB Leden 13 km. Vid Äråbadet finns en ordentlig cykeltvätt.

Läs gärna reportaget i Siljan News om besparingsskogens storsatsning på ärabadet fortgår

Foto: Restaurang och museum Sixten Jernberg

Sixten Jernberg

Vid byn Limedsforsen finns Restaurang Sixten Jernberg och Sixten Jernbergs Museum. OS-guldmedaljören och världsmästaren Sixten Jernberg var en känd längdskidåkare och räknas som en av Sveriges främsta idrottsmän genom tiderna. Sixten Jernberg vann också Vasaloppet två gånger.

Lima Besparingsskog

”Lima Besparingsskog bildades 1872 och är en samfällighet som ägs av jordägare i Lima socken. Verksamhet bedrivs inom områdena skogsbruk, väghållning, reparationsverkstad samt kapitalförvaltning. Skogen omfattar totalt cirka 51 000 ha, varav cirka 35 000 ha produktiv skogsmark. Besparingsskogen styrs av lagen om allmänningsskogar i Norrland och Dalarna från år 1952.” Text Lima Besparingsskog.

Fakta

  • 18 platser alla med el
  • Avgift SEK 250 per natt inklusive el och tillgång till tvättmaskin och torkskåp
  • Ställplatsen är öppen året runt
  • Ej möjligt att förboka plats
  • Longitud: 13.3691552809204 Latitud: 60.9047756459828
  • Länk till sida för incheckning, OBS EJ bokning! Äråbadet
  • 27 grader är temperaturen i poolen
  • Ingen entréavgift till badet
husbilsresorochaventyr

Vi heter Håkan Söderman och Carina Ekroos och sedan augusti 2018 har vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR tillsammans. Med husbil reser vi främst i Sverige och övriga Norden året runt dels som rekreation och vila från vardagsliv, dels i samband med olika motionslopp. I juni 2019 var vi klara med ytterligare En Svensk Klassiker. Vi tycker även om lite annorlunda upplevelser som t ex att genomföra New York Marathon och bestiga Kebnekaise. Att resa med husbil är frihet

View Comments

Recent Posts

Wallmans Stockholm

Efter en vintersäsong som innebär mycket arbete med alla härliga besökare här i Sälen är…

9 timmar ago

Rastplats Bergslagsporten

Efter en intensiv helg i Örebro med födelsedagsfirande och besök hos alla barn och barnbarn…

5 dagar ago

Turskidåkning på Stor-Närfjället

Den här gången är vi på väg uppför Stor-Närfjället. I den nedre delen är det…

6 dagar ago

Turskidåkning runt Myrflodammen

Vintersäsongen är slut och det är alldeles tyst och stilla i Sälen. Snön har börjat…

1 vecka ago

Plåtis i centrala Stockholm

När vi byter husbil från en stor Dethleffs till Adria Twin är det bl a…

2 veckor ago

Däckskifte

Efter nästan ett halvår med dubbdäck på husbilen får vi äntligen lite sommarkänsla i och…

2 veckor ago

This website uses cookies.