Tillsammans har vi cyklat fem Vätternrundor varav vi brutit en gång. Den här Vätternrundan är speciell på många sätt. Den här gången cyklar vi inte bara för vår egen skull utan deltar också i Diakonias cykelprojekt för flickor i Bangladesh.

En fin cykeltur från Sälen till Malung tur och retur, där vi cyklar i medvind till Malung och i motvind tillbaka till Sälen, blir den längsta turen vi gör inför den här Vätternrundan.

Kl 17 träffas vi på Baptistkyrkan i Motala tillsammans med Stephan Wilson, Diakonia och alla deltagare som anmält sig till cykelgruppen som ska cykla för att samla in pengar till Diakonias cykelprojekt för flickor i Bangladesh. Totalt är vi runt 150 stycken personer som tillsammans blir den största cykelgruppen någonsin som cyklar Vätternrundan.

Vi har bara träffats digitalt innan och för att vi ska kunna känna igen varandra delas gröna band och dekaler ut. Vi har fyra stycken fartledare som ska försöka hålla ihop grupperna och målet är att vi ska ha en hastighet runt 22 km/h.

Vi startar i ett soligt Motala kl 19:54. Det är en helt underbar kväll när vi rullar iväg mot Ödeshög. Våra gröna band gör att vi som deltar i Diakonias cykelprojekt hittar varandra i de olika depåerna. Vi äter och cyklar tillsammans vid några tillfällen.

Utmed rundan runt sjön finns totalt åtta kontroller där man kan fylla på med energi av olika slag. Och vid två av dessa depåer serveras det även varm mat i form av köttbullar och potatismos samt lasagne.

Kl 14:43:57 går vi i mål i Motala. Håkan gör sin femte runda och får därmed en speciell medalj.

I mål möts vi igen av barnbarnet Vilmer med föräldrar som har gjort denna fina skylt åt oss. Efter lite mat och bad firar vi med lite after bike, det är vi verkligen värda tycker vi.

Nu säger vi hej då till Vätternrundan och Motala för denna gång, om det blir någon mer gång är väl bäst att låta vara osvuret.

Lite fakta från vårt lopp

husbilsresorochaventyr

Vi heter Håkan Söderman och Carina Ekroos och sedan augusti 2018 har vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR tillsammans. Med husbil reser vi främst i Sverige och övriga Norden året runt dels som rekreation och vila från vardagsliv, dels i samband med olika motionslopp. I juni 2019 var vi klara med ytterligare En Svensk Klassiker. Vi tycker även om lite annorlunda upplevelser som t ex att genomföra New York Marathon och bestiga Kebnekaise. Att resa med husbil är frihet

View Comments

Recent Posts

Däckskifte

Efter nästan ett halvår med dubbdäck på husbilen får vi äntligen lite sommarkänsla i och…

4 dagar ago

Lenhovda

Häradsfängelset, det som i allmänhet kallades tjuvakistan, anlades i närområdet. Den tjuvakista som ännu kan…

7 dagar ago

Rastplats Stora Hammarsundet

På riksväg 50 som går mellan Askersund och Motala passerar man den fina bron över…

2 veckor ago

Vårträff med Caravan Club Smålandssektionen

När Angela Schandersson, ordförande för Caravan Club Smålandssektionen, hörde av sig till oss tidigare i…

3 veckor ago

RES OCH TÄLTA MED BARN

När barn, särskilt mindre barn, följer med på turen blir det fler aspekter att ta…

3 veckor ago

Turistmål för bilsresenärer i Europa

Reklam för turer och aktiviteter från Hellotickets. Att resa inom EU- och Schengenländerna med bil…

4 veckor ago

This website uses cookies.