Categories: Vintercamping

Kallt ute, varmt inne

I betalt samarbete med Campingtillbehör4u

Vintercamping är något som alltfler upptäcker. Vi har tidigare här på bloggen skrivit om olika tips för att hålla kylan ute när man vintercampar. Att vintercampa är heller inget problem om man vara tänker till lite före och gärna har med sig en liten annan typ av utrustning än under sommaren.

Ett bra och relativt billigt tillbehör är någon form av termomatta eller isoleringsmatta för husbilens front som oftast är oisolerad och har stora glasytor som är riktiga energitjuvar. Så för att minska gasol- och elförbrukningen är någon form av isolering en bra investering, både för trivseln och plånboken.

Sedan i höstas testar vi en invändig isoleringsmatta som man enkelt sätter fast genom medföljande sugproppar samt har enkel kardborreöppning för att få runt ratt och växelspak.

I paketet ingår även en extra matta att lägga på golvet.

Tyvärr blev det en hel del kondens på rutorna och även is på utsidan, vilket vi gärna vill slippa och påtalade detta för återförsäljaren. Detta ledde till att vi började testa en yttre termomatta som de också saluför. Det är en matta som med ett enkelt grepp går att öppna så man kan släppa in vårsolens värmande strålar.

Monteringen är mycket enkel. Man hänger täcket genom en ”ficka” i bakkant på förar- respektive passagerardörr. Det hela spänns fast genom medföljande gummiband. Täcket går enkelt att komplettera med en underdel som täcker hela fronten ned till marknivå.

Genom den utvändiga mattan undviker man kondens på rutorna. Vid kraftig kyla är det enkelt att komplettera med den inre isoleringsmattan vilket vi har gjort och då blir det ett skönt inomhusklimat även den kallaste vinterdagen.

Summering

  • Smart att kunna öppna för vindrutan när man vill
  • Skönt att slippa kondens på rutornas insidor samt is på utsidan
  • Termotäcket kan enkelt kompletteras med en nederdel om man önskar täcka en större yta t ex hela dörrarna
  • Termomattan skulle kunna vara tjockare, vi upplever den något tunn när det är riktigt kallt

husbilsresorochaventyr

Vi heter Håkan Söderman och Carina Ekroos och sedan augusti 2018 har vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR tillsammans. Med husbil reser vi främst i Sverige och övriga Norden året runt dels som rekreation och vila från vardagsliv, dels i samband med olika motionslopp. I juni 2019 var vi klara med ytterligare En Svensk Klassiker. Vi tycker även om lite annorlunda upplevelser som t ex att genomföra New York Marathon och bestiga Kebnekaise. Att resa med husbil är frihet

View Comments

  • Varmt tack för tipset om Källsorteringspåsar, jag har beställt 1 omgång för att ha i vår husbil! Känns bra att kunna källsortera även i husbilen!

    • Hej Ann-margret. Så roligt att du beställt dessa påsar, vi håller med om att det ska vara lika enkelt och självklart att källsortera även i husbilen.

    • Tack, ja vi villar att åka året runt och på vintern är det extra mysigt när snön yr utanför och det är varmt och skönt inne.

Recent Posts

Däckskifte

Efter nästan ett halvår med dubbdäck på husbilen får vi äntligen lite sommarkänsla i och…

3 dagar ago

Lenhovda

Häradsfängelset, det som i allmänhet kallades tjuvakistan, anlades i närområdet. Den tjuvakista som ännu kan…

6 dagar ago

Rastplats Stora Hammarsundet

På riksväg 50 som går mellan Askersund och Motala passerar man den fina bron över…

2 veckor ago

Vårträff med Caravan Club Smålandssektionen

När Angela Schandersson, ordförande för Caravan Club Smålandssektionen, hörde av sig till oss tidigare i…

3 veckor ago

RES OCH TÄLTA MED BARN

När barn, särskilt mindre barn, följer med på turen blir det fler aspekter att ta…

3 veckor ago

Turistmål för bilsresenärer i Europa

Reklam för turer och aktiviteter från Hellotickets. Att resa inom EU- och Schengenländerna med bil…

4 veckor ago

This website uses cookies.