Tävlingar

Vätternrundan 315 km 2022

Nu är det dags igen för oss att ta oss en tur runt sjön Vättern i samband med att vi deltar i världens största motionslopp på cykel, nämligen Vätternrundan som numera är 315 km.

Det har blivit en del cykelträning hemma i Sälen under våren sedan snön försvann och vi deltog i Orsasjön och Siljan runt första helgen i juni.

Husbilen är packad med cyklar och övrig utrustning när vi rullar från Sälen till Motala torsdag kväll. Det är skönt att vara på plats i god tid för att hämta startpaket och komma iordning med cyklarna. Vi besöker mässområdet för att göra de sista inköpen och bara njuta av stämningen på plats.

Under dagen gör vi också en intervju för den digitala tidskriften Cykla. Intervjun med oss börjar 19:28 in i sändningen där du också kan se alla inslagen från Vätternrundan.

Jönköping

Redo för starten som går 20:28

Ödeshög 47 km

Regnet möter oss strax innan ankomsten till depån i Ödeshög 22:48 efter 47 km cykling i motvind över Östgötaslätten. Det är skönt att ha klarat av den första sträckan som också är den längsta mellan depåerna. Sedan känns resten mycket enklare.

Ölmstad 83 km

Efter ytterligare 36 km anländer vi till depån i Ölmstad. Nu är vi aningen kalla och genomblöta av det kraftiga regnet och vinden som gör att man får trampa i nedförsbackarna. Vi fyller på med dryck och bulle innan vi cyklar vidare.

Jönköping 104 km

Som vi längtat att komma inomhus och äta varm mat! Här serveras köttbullar, potatismos, gurka och lingonsylt. Vi fryser och vi lyckas hitta en filt att värma oss med. Vi har varit i Jönköping vid midnatt tidigare år men när vi rullar vidare är klockan 03:38. När vi lämnar Jönköping har det ljusnat och regnet har slutat.

Fagerhult 133 km

I Fagerhult.

Hjo 171 km

I Hjo blir det ytterligare ett varmt mål mat. Här lämnar vi in alla blöta kläder som vi sedan hämtar ut i Motala. Solen börjar titta fram och det blir varmt och skönt.

Karlsborg 204 km

I Karlsborg ser det nästan ut som det åter ska börja regna.

9 mil kvar

Strax före depån i Boviken är det bara ett Vasalopp kvar till målet i Motala.

Boviken 225 km

I Boviken blir det ännu mer dryck och en bulle innan vi rullar vidare.

Askersund 256 km

Här känns det nästan som hemma. När vi bodde i Fjugesta brukade vi cykla en 10 mil lång cykeltur som bl a passerade förbi Askersund.

Godegård 284 km

För många år sedan gick Tjejvättern förbi Godegård. Nu är Godegård istället den sista depån innan målet i Motala. I Godegård får vi lite välförtjänt nackmassage innan vi drar vidare.

Motala 315 km

När vi rullar ut på riksväg 50 får vi plötsligt otrolig energi och nu är det målet som gäller!

Trötta efter att ha cyklat nästan ett dygn är vi i mål! Nu ska vi hämta ut ryggsäckarna vi lämnade in i Hjo, ta oss tillbaka till husbilen för att duscha och sova.

Fakta om Vätternrundan

  • 1966 genomfördes den första Vätternrundan
  • Strax över 23 000 anmälda har det varit som mest
  • I år var det cirka 17 000 anmälda varav 12 261 kom till start
  • 1349 deltagare bröt, nästan runt 10 % av de startande

I och med Vätternrundan har vi påbörjat genomförandet av ytterligare https://En Svensk Klassiker. Följ vår träning inför och genomförandet av de olika momenten här på bloggen.

husbilsresorochaventyr

Vi heter Håkan Söderman och Carina Ekroos och sedan augusti 2018 har vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR tillsammans. Med husbil reser vi främst i Sverige och övriga Norden året runt dels som rekreation och vila från vardagsliv, dels i samband med olika motionslopp. I juni 2019 var vi klara med ytterligare En Svensk Klassiker. Vi tycker även om lite annorlunda upplevelser som t ex att genomföra New York Marathon och bestiga Kebnekaise. Att resa med husbil är frihet

Share
Published by
husbilsresorochaventyr

Recent Posts

Lenhovda

Häradsfängelset, det som i allmänhet kallades tjuvakistan, anlades i närområdet. Den tjuvakista som ännu kan…

2 dagar ago

Rastplats Stora Hammarsundet

På riksväg 50 som går mellan Askersund och Motala passerar man den fina bron över…

1 vecka ago

Vårträff med Caravan Club Smålandssektionen

När Angela Schandersson, ordförande för Caravan Club Smålandssektionen, hörde av sig till oss tidigare i…

2 veckor ago

RES OCH TÄLTA MED BARN

När barn, särskilt mindre barn, följer med på turen blir det fler aspekter att ta…

3 veckor ago

Turistmål för bilsresenärer i Europa

Reklam för turer och aktiviteter från Hellotickets. Att resa inom EU- och Schengenländerna med bil…

3 veckor ago

En tur till Sverige via Norge

39 minuter från Sälen finns Långflon shoppingcenter. Trots att det är så nära har vi…

1 månad ago

This website uses cookies.