Vid Tivedstorp erbjuder man ställplatser med eller utan el som inte kan bokas i förväg utan här är det först till kvarn som gäller. Man har tillgång till servicehus med dusch, toalett och kök/disk.

Ställplatserna ligger lite avskilt precis innan man kommer fram till den lilla byn. På andra sidan finns en stor grusplan där man också kan stå.

Vi kommer till Tivedstorp när mörkret lagt sig. Det första vi ser är ljusslingor överallt. De går som en böljande tråd upp och ner för kullarna och när ögonen har vant sig vid det skumma ljuset ser man också stugor på varje liten kulle.

Efter frukost går vi en del av Bergslagsleden och fortsätter sedan på ridleden. Vi viker av ner mot sjön Tullsjön. Himlen är alldeles klarblå och det är vindstilla. Ute på udden där vi står finns en liten grillplats.

Bergslagsleden etapp 16 och 17 börjar/slutar vid Tivedstorp samt ridled Tiveden passerar genom området vilket även Svenska Turistföreningens signaturled Tiveden också gör.

Tivedstorp ser nästan ut som Bullerbyn i Astrid Lindgrens böcker.

På morgonen när dimman ligger som ett täcke ser vi hästarna i hagen som ligger intill platsen där vi står. Man ser den upptrampade stigen i hagen och sakta men säkert betar de sig upp och ner genom hagen. I hagen bredvid finns får och här finns också en björk med lågt sittande grenar som väcker lusten att klättra upp i trädet. Det finns även höns i fina färger och några ser nästan ut som de poserar när de sträcker på sig och tittar oss rakt i ögonen. Snart får de annat att tänka på och då vi inte så intressanta längre. En grå katt möter oss i backen, stryker sig mot benen och drar sedan vidare.

Vi går runt i den lilla byn som är ett vandrarhem med stora och små stugor om totalt 60 bäddar, restaurang, kafé samt konferensmöjligheter. Läs mer på hemsidan Tivedstorp.se

Här finns möjligheter att använda kök, toaletter, dusch, bastu.

Källsortering där man använt sig av upp och nervända stolar för att hålla plastsäckarna på plats. Det finns också ett pingisbord under tak.

På vägen tillbaka viker vi av mot sjön från andra sidan och här finns en riktigt fin och bred stig som leder fram till en liten vik där trollsländor flyger lågt över vattnet. En trollslända ligger i vattnet och kämpar för att lyfta men ger till slut upp. Vi tar en planka och lyfter upp trollsländan ur vattnet och låter den torka i solen. Sjön är långgrund och man ser den fina sandbotten där vågorna lämnat avtryck.

Vi gör en lättare lunch när vi är tillbaka i husbilen. Varje lördag mellan 18 och 20 kan man äta grillbuffé på Tivedstorp och det har vi bokat in oss på. När klockan börjar närma sig 18 beger vi oss till restaurangen där även frukost serveras varje morgon. Utanför restaurangen är grillningen i full gång och grilldoften sprider sig. Gäster strömmar till från alla håll, både de som bor på vandrarhemmet och hitresta gäster.

Snart är alla förbokade bord upptagna. Lax, bröd, sallad, såser, grillat står uppdukat. Dryck beställer man i kassan. Två timmar går fort. Maten är fantastisk god, personalen får mycket väl godkänt. Många av de som jobbar här är volontärer och det gemensamma språket är engelska.

Mätta och belåtna tar vi vägen hem istället för att följa ljusslingorna och i backen ligger den lilla katten som följer oss tillbaka hem till husbilen.

Vi vaknar halv sju av mobilens enträgna ljud. Dagen är som vackrast tidigt på morgonen, vi klär på oss och går ut. Det blåser kallt, himlen är vackert mörkblå och termometern visar på +2. Vi tar lite bilder men magin som fanns morgonen innan är borta. En hund skäller dovt på oss när vi går förbi.

Ställplats, natur, god mat. Tre överraskningar i en. En plats väl värt ett besök, passar alla åldrar.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inlägg på samma tema