Skidåkning i Tandådalen

Vi har haft några härliga dagar i Bjursås med skidskola, pulkaåkning och besök i familjerelaxen. Vilmer och hans föräldrar åkte hemåt men Sigge och hans föräldrar blev kvar hos oss ytterligare en natt som planerat och övernattade med oss vid Rättviksbacken.

Igår eftermiddag hann vi ut på Rättviksbryggan innan vi åkte mot Caravan Club Tandådalen för att åka skidor och för att fira nyår.

Under natten har det blåst rejält men i morse hade det lugnat ner sig lite. Efter frukost tog vi på oss längdskidorna och åkte Kalven runt, ett spår på 11 km runt Västra Kalven. Det här är faktiskt första gången vi åker längdskidor sedan öppet spår i februari och det var vingligt till en början. Det fanns en del grenar, kottar och annat småskräp i spåren men annars var det en härlig tur.

Vi stannade till vid Lindalens Fäbod & våffelstuga, som tyvärr inte hade öppnat, innan vi åkte vidare.

Nu sänker sig mörkret över Tandådalen och om drygt åtta timmar går vi in i 2020-talet.

Vi heter Håkan Söderman och Carina Ekroos och tillsammans driver vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR sedan augusti 2018. Med vår husbil reser vi främst i Sverige och övriga Norden året runt dels som rekreation och vila från vardagsliv, dels i samband med olika motionslopp. I juni 2019 var vi klara med ytterligare En Svensk Klassiker. Vi tycker även om lite annorlunda upplevelser som t ex att genomföra New York Marathon och bestiga Kebnekaise. Att resa med husbil är frihet

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: