Resor

Allt fler väljer charter

Reklam för Ving

Charter är på många sätt en svensk klassiker. Detta reseform är faktiskt så väletablerad att dess utformning är lagstadgad.  Vi har tagit en närmare titt på vad charter faktiskt innebär, och några av dess fördelar.

Vad som är unikt med en charterresa är att det per definition en resa som pågår minst ett dygn, eller innefattar åtminstone en överfattning. För att det ska räknas som charter måste det även ingå boende eller tillträde till någon form av evenemang. På många sätt är det urtypen av den beprövade paketresan. Värt är att notera är att svenska klassikern Sällskapsresan i sin engelska titel hette just charterresan.

Att välja Ving charter eller motsvarande pålitligt alternativ är en given snabbväg till en smidig semesterupplevelse. Det kan även vara ett avkopplande val till det ständiga bestyret med att hitta ställplatser. Men vilka är anledningarna till att många väljer charter?

En enklare reseupplevelse

Charterresor har med all rätt en stämpel som enkla. De ger ett bekvämt sätt att resa utan att på egen hand behöva ta itu med långa köer, terminalproblem och förseningar. Eftersom ansvaret ligger hos arrangören kan man känna sig trygg i vetskapen att man förr eller senare kommer fram till sin valda destination.

Detta innebär även att man får större frihet att välja de upplevelser man känner för när man inte på egen hand behöver axla hela ansvaret. Ett givet sätt att fokusera på det man vill, utan att behöva bekymra sig om det som egentligen är mindre väsentligt.

Ger flexibilitet

Charterflyg ger på många sätt mer flexibilitet när det gäller planering och schema. När du bokar din resa så får du alltid information av avgångar och hemresa. Det gör att man aldrig behöver oroa sig för planering eller för att man själv behöver ta ställning till när saker ska ske.

Det gör även att man kan välja den charterresa som bäst matchar ens eget schema. Ett oerhört praktiskt sätt att få ut det mesta av sin resa utan att behöva ansvara för allt på egen hand.

Prismässiga förmåner

Eftersom charterresor i sin natur är i förväg planerade paketresor så finns ofta en hel del pengar att spara. Åtminstone om man jämför med att på egen hand plocka ihop resa, boende och evenemang. Ofta leder det även till oväntade möjligheter då man kan få chansen att ta del av en sorts resa som man kanske inte på egen hand skulle ha bokat.

husbilsresorochaventyr

Vi heter Håkan Söderman och Carina Ekroos och sedan augusti 2018 har vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR tillsammans. Med husbil reser vi främst i Sverige och övriga Norden året runt dels som rekreation och vila från vardagsliv, dels i samband med olika motionslopp. I juni 2019 var vi klara med ytterligare En Svensk Klassiker. Vi tycker även om lite annorlunda upplevelser som t ex att genomföra New York Marathon och bestiga Kebnekaise. Att resa med husbil är frihet

Share
Published by
husbilsresorochaventyr

Recent Posts

TCS Lidingöloppet 30 km

Det är fredag eftermiddag och husbilen är packad och klar. Vi ska åka de dryga…

2 dagar ago

Cykelhållare på Adria Twin

I betalt samarbete med Adria Sverige Under våren och sommaren har vi haft våra cyklar…

1 vecka ago

Lägerplats Malingarna

På väg ner till Elmia Husbil Husvagn 2022 passerar vi Malingarna som är ett naturreservat…

2 veckor ago

Varma fötter under kalla dagar

Inlägg med reklam för värmematta från Alde. Att golvet vid förar- och passagerarplatserna är kallt…

2 veckor ago

I Sälen efter Elmia

Efter drygt 6 timmars resa från Jönköping är vi hemma i Sälen. Här märks att…

2 veckor ago

Trendspaning på Elmia Husvagn Husbil

Plåtisar, taktält och outdoorlife är helt klart trender som växer vilket syns på årets husvagns-…

3 veckor ago

This website uses cookies.